WECONOMICS CONGRES

Work Less, Achieve More

Hoe organisatietechnologie onze productiviteit verhoogt en ‘surplus tijd’ creëert

Datum: 26 november 2019 | Locatie: Perron 3 Theater, Rosmalen 

Ruim 30% van ons werk komt neer op controle. Boekhouders controleren cijfers, managers controleren processen en steeds meer juristen controleren steeds meer regels. Automatisering heeft controleren makkelijk gemaakt. 20-hour workweekMaar automatisering zorgt er óók voor dat er steeds meer gecontroleerd wordt. Docenten en zorgverleners bijvoorbeeld worden er gek van. En iedereen ontvangt continu  e-mails, appjes etc. waar we op moeten reageren. Automatisering heeft ons ver gebracht maar er mede voor gezorgd dat de bureaucratie toeneemt en complexer wordt terwijl de arbeidsproductiviteit afneemt. Wanneer we organisatietechnologie echter slim inzetten kunnen we weer productiever worden. Een twintig-urige werkweek is geen utopie, maar wordt werkelijkheid. Hiermee kunnen we problemen in zorg, onderwijs en veiligheid oplossen. Verantwoordelijke bestuurders, politici, managers en professionals moeten zich hiervan bewust zijn.

Met moderne organisatietechnologie is het mogelijk om veel werk én compliance processen echt efficiënt in te richten. Iedere verantwoordelijke bestuurder en manager moet dat als muziek in de oren klinken! Innovatieve concepten als de Digitale Lopende Band, Blockchain  en Personal Data Service zullen ervoor zorgen dat de  productiviteit in kantoren weer stijgt.

Het congres ‘Work Less, Achieve More’ gaat over deze organisatietechnologie en hoe we daarmee frictie en verspilling in kantoren kunnen elimineren. Het surplus dat hierdoor ontstaat kunnen we inzetten voor het terugdringen van tekorten in bijvoorbeeld zorg, onderwijs en veiligheid.

Doel
Naast bewustwording heeft het congres als doel om ervaringen te delen en te netwerken. We willen eerst en vooral het onderwerp agenderen en een ‘beweging’ creëren die zich inzet voor het realiseren van een brede en duurzame welvaart door de inzet van organisatietechnologie.

Programma
13:00 Ontvangst bezoekers, inloop en registratie
13:30 Welkom dagvoorzitter: Paul Bessems, Weconomics
13:45 Keynote1: Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid D66
14:30 Workshops A
15:15 Pauze
15:45 Workshops B
16:30 Keynote2: Michel Bouman, Microsoft
17:00 Wrap up voorzitter + netwerkborrel

Voor een uitgebreid programma inclusief workshops en achtergrond sprekers , klik hier.

Weconomics Foundation
De missie van de Weconomics Foundation is: ‘Work Less, Achieve More’. Door het inzetten van nieuwe organisatieconcepten zoals de digitale lopende band, houden we tijd over in kantoren die we goed kunnen gebruiken voor het verduurzamen van onze welvaart.

Tekorten in onderwijs, zorg en veiligheid kunnen moeilijk opgelost worden met meer geld, maar wel met meer tijd en aandacht. Een grote meerderheid zal het daarmee eens zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat de we als samenleving die kant al op bewegen.

Het is onze missie om door middel van lezingen, artikelen, boeken, events, conferenties en trainingen de organisatie van een brede en duurzame welvaart hoog op de agenda te krijgen en vervolgens te helpen bij het de stapsgewijze realisatie.

Organisatie
Datum
: 26-11-2019 (middag)
Locatie: Perron-3 Theater, Rosmalen
Kosten: Het congres wordt georganiseerd en gesponsord door de Weconomics Foundation en is gratis voor de bezoeker. Als onze missie ‘Work Less, Achieve More’, je aanspreekt verwachten we tijdens en na afloop van het congres wel een actieve bijdrage, door mee te denken of door bijvoorbeeld ‘Weconomics partner‘ te worden.
Annulering: deelnemers die niet binnen 48 uur na de ontvangst van de bevestiging annuleren of voor een vervanger zorgen, ontvangen een factuur van € 50,-  ex BTW.

Neem voor aanvullende informatie contact met ons op.