Partners

Weconomics is een gemeenschappelijkheid (commonality) waar je als ondernemende professional lid van kunt worden en gebruik van kunt maken, bijvoorbeeld bij het geven van trainingen of het leveren van adviesdiensten.  Weconomics ondersteunt ook partners bij de uitvoering van projecten: van idee tot uitvoering. Als partner kom je niet in dienst bij Weconomics, je houdt je status als zelfstandige of blijft in functie van je bedrijf.

Vanuit het (basis) partnership kun je opschalen naar bijvoorbeeld membership. Als member kun je bijvoorbeeld gebruik maken van ons Kenniscentrum Blockchain Organiseren. Zo hebben we bijvoorbeeld een up-to-date overzicht van advies- en trainingsbureaus, IT-bedrijven, projecten, media, conferenties en samenwerkingsverbanden op het gebied van Blockchain Organiseren

Weconomics is een drie-eenheid (Trinitas): organisatiemodel, netwerkinfrastructuur en transitieprogramma en kent een Trias politica governance structuur (Weconomics Foundation met gedachtegoed en ‘wetgevende macht’, SOTIC als toezichthouder en diversen bedrijven zoals Weconet Technologies BV als uitvoerder). Wanneer je gebruik wilt maken van het netwerk van Weconomics of wilt bijdragen, dan kun je partner worden. Natuurlijke personen kunnen partner worden in de Weconomics Foundation*.

Wat kun je als partner?
Partners kunnen (het is geen verplichting):

 • slim samenwerken in communities en met andere Weconomics partners (gericht, uitgebreid en kwalitatief netwerk);
 • gebruiken maken van Weconomics als commonality en bijvoorbeeld gebruik maken van de infrastructuur, het model en programma, maar ook van Weconomics algemene afspraken, producten, bibliotheek, events en kenniscentra;
 • de juiste competenties ontwikkelen zodat je klaar bent voor een wereld waarin steeds meer tijd-, plaats en organisatieafhankelijk wordt samengewerkt en transactie gedaan worden met Blockchain Organiseren.

Doel partnership
Weconomics richt zich op het verduurzamen van onze welvaart door de inzet van organisatietechnologie. dit doen we samen. Het doel van het partnership is slim samenwerken met andere Weconomics partners en met de Weconomics Foundation. De Weconomics Foundation is met haar geheel van model, platform, programma, statuten, organen en community afspraken het organiserend vermogen van het Weconomics gedachtegoed. Weconomics ondersteunt ondernemende mensen om een vergelijkbare schaalbaarheid te krijgen als grote bedrijven en ondersteunt bedrijven met een vergelijkbare flexibiliteit te krijgen als portfoliowerkers.

Doelgroep
Het Weconomics Foundation partnerschip richt zich op natuurlijke personen (wel kan de factuur door een organisatie betaald worden) die slim willen samenwerken in een gedeeld informatienetwerk dat gebaseerd is op het Weconomics model.

Inhoud (faciliteiten)
Een Weconomics partner krijgt van de Foundation:

 • gratis het boek: ‘Elke dag als de zon opkomt’, over de geschiedenis van de community economie;
 • de mogelijkheid om member, promotor, projectleider, fellow, domeinleider of netwerkleider te worden;
 • de mogelijkheid om een Weconomics project (mixed of extern label) op te zetten;
 • het laatste nieuws van de Weconomics Foundation en Weconomics communities;
 • toegang tot het ‘partner only’ gedeelte op Weconomics websites;
 • toegang tot Weconomics fondsen en projecten zoals open innovatiegroepen.
 • stemrecht voor het kiezen van leden van Weconomics organen zoals de Algemene Vergadering.

Vanuit andere partners:

 • uitnodigingen voor bijeenkomsten zoals workshops, lezingen, partnerdagen en congres;
 • vaak kortingen op bijvoorbeeld bijeenkomsten, adviestarieven enzovoort.

Ten slotte kun je als partner straks een inlogaccount nemen op de Weconomics kerninfrastructuur (Weconet) zodat je slim kunt samenwerken in alle domeinen die gebruik maken van de Weconomics infrastructuur. Je hoeft dan maar één keer in te loggen en je gegevens worden nog maar op één plaats bijgehouden.

Duur en investering
Onbepaalde tijd tot wederopzegging met een opzegtermijn van 3 maanden. Het partnership kost eenmalig 100 euro, exclusief BTW.

Vervolg
Wanneer je gebruik wil t maken van onze kenniscentra, zelf Weconomics bijeenkomsten wilt organiseren (bijvoorbeeld een lezing), of wanneer je producten wilt verkopen, dan zijn er mogelijkheden om door te groeien naar bijvoorbeeld member, promotor of fellow**.

 • Member: heeft toegang tot kenniscentra zoals het Blockchain Organizing Center of Knowledge (BLOCK)
 • Promotor: kan evenementen en projecten organiseren, maar nog niet uitvoeren
 • Projectleider: kan projecten organiseren en uitvoeren
 • Fellow: kan evenementen en projecten uitvoeren
 • Domeinleider: uitvoerder van een community (netwerkorganisatie)
 • Netwerkleider: kan bijvoorbeeld Blockchain As A service aanbieden.

Aanmelden
Als je eerst vragen hebt over het partnership, dan kun je contact met ons opnemen.

button-weconomics-aanmelden-02

* Rechtspersonen kunnen aansluiten via onze Associate: Weconet Technologies BV
** De eerste keer ontvang je een factuur van 100 euro+ x/12 van de jaarlijkse fee. Daarna ontvang je steeds een factuur in januari (zonder de 100 euro basisfee van het partnership).