Boek: Blockchain Organiseren voor Managers

– management als innovatie opnieuw uitgevonden-

Omdat veel mensen management niet als een uitvinding zien, denken we waarschijnlijk ook anders over managementinnovatie. Onze claim is dat management, als uitvinding, als innovatie, de afgelopen honderd jaar niet fundamenteel is veranderd. De kaars is bij wijze van spreken wel steeds verbeterd, maar nog niet vervangen door de gloeilamp. Tot nu toe zijn er zeker wel aanpassingen gedaan zoals recentelijk Agile of zelfsturende teams. Het zijn relatief kleine aanpassingen binnen een bestaande uitvinding.

Deze uitvinding bestaat vooral uit het gebruiken van gebouwen, hiërarchieën, budgetten, belonen en straffen. De manier waarop we mensen en resources aan taken verbinden om de productiviteit te verhogen, is sinds Taylor en Ford niet echt veranderd. Bestaande managementconcepten hebben nog onvoldoende ‘het bedrijf’ als superieure organisatievorm, uitgedaagd. Ze hebben de laatste decennia, onvoldoende bijgedragen aan de productiviteitsgroei die we nodig hebben om onze welvaart te behouden. Maar hier komt verandering in. Management als innovatie is opnieuw uitgevonden en we noemen het: Blockchain Organiseren.

Blockchain Organiseren gaat over de inbedding van een disruptieve technologie (Blockchain) in een fundamenteel nieuw organisatiemodel (Weconomics). Het is een manier om zaken te doen, zonder dat de complexiteit en bureaucratie hoeven toe te nemen. Het heeft de belofte in zich om bijvoorbeeld geld, contracten en traditioneel management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy, democratie en efficiëntere processen. Steeds meer managers raken dan ook enthousiast over dit nieuwe managementconcept.

Dit boek richt zich vooral op managers die meer willen weten over Blockchain Organiseren en hierover beslissingen nemen, projecten opzetten, strategieën ontwikkelen of beleid maken. Het boek richt zich ook op dienstverleners zoals software-, advies-, training-, detachering-, werving & selectie- en subsidiebureaus.

  • Titel: Blockchain Organiseren voor Managers
  • Ondertitel: Management als innovatie opnieuw uitgevonden
  • Auteurs: Paul Bessems en Walter Bril
  • Druk: 1e druk (november 2017)
  • ISBN: 9789463422369
  • Aantal pagina’s: 190
  • Prijs: 20,57 EUR
  • Meer info: klik hier voor inhoudsopgave en hier voor een preview van het boek
  • Direct bestellen: via de Weconomics Foundation of andere bookstores zoals: mijnmanagementboek.nl, bol.com, amazon.nl of  managementboek.nl.

Recensies en previews: