Boek: Datawijsheid 

– Hoe datagedreven organiseren kantoorwerk reduceert –

>> Volg het gratis lunchwebinar ‘Datawijsheid vanuit een nieuw perspectief’

Een gemiddelde Nederlander staat in bijna 400 verschillende databanken met nagenoeg dezelfde gegevens. Per persoon produceren we wereldwijd 15MB aan data per minuut. De hoeveelheid data neemt zelfs exponentieel toe, maar dat stelt ons niet in staat om betere keuzes te maken.

IT-investeringen nemen toe, de groei van arbeidsproductiviteit neemt daarentegen af. We gaan slecht om met persoonsgegevens en we maken techbedrijven tegen beter weten in steeds machtiger. Als samenleving creëren we veel te veel ‘waste’. Met name in kantoren is de verspilling enorm en bij gevolg twijfelen velen aan de zin van hun kantoorbaan.

In dit digitale tijdperk blijkt het gek genoeg heel moeilijk om data goed te organiseren. Hoe komt dat en wat houdt ons tegen om het beter te doen? Voor het beantwoorden van die vragen moet je weten wat data zijn en hoe je die optimaal kunt organiseren. Je moet ‘datawijs’ worden. Maar wat is datawijsheid? Dit boek gaat uitgebreid op die vragen in. Je leert data beter te begrijpen en te organiseren. Met datawijsheid verlagen organisaties kosten en lead times, en zijn we in staat om serieuze maatschappelijke problemen op te lossen.

We hebben de technologie om de maatschappij echt te veranderen; te verbeteren. Als we dat willen, hoeven we met name in kantoren echt niet meer zoveel uren te werken. Minder werken, meer presteren, en letterlijk ‘voor het zelfde geld’. Een haalbaar perspectief dat niet alleen aanlokkelijk is voor werknemers en werkgevers, maar vooral een serieuze oplossing biedt voor een deel van de maatschappelijke problemen.

Op een niet-technische manier wordt uitgelegd wat datawijsheid, datagedreven organiseren, ecosystemen, blockchain en de digitale lopende band voor ‘FutureNext’ betekenen.

Over de auteur: Paul Bessems is strategisch adviseur, ondernemer en internationaal spreker. Hij helpt organisaties met toekomstgedreven organiseren door het ontwikkelen van oplossingen en uitvoeren van transformatieprogramma’s.

  • Titel: Datawijsheid
  • Ondertitel: Hoe datagedreven organiseren kantoorwerk reduceert
  • Auteur: Paul Bessems i.s.m. Leon van Ekeren
  • Druk: 1e druk (juni 2022)
  • ISBN: 9789403661674
  • Aantal pagina’s: 244
  • Prijs: € 21,95
  • Meer info: klik hier voor inhoudsopgave en hier voor een preview van het boek
  • Bestellen: Je kunt het boek direct bestellen via de Weconomics webshop (met ‘persoonlijke’ brief auteur) of via bookstores zoals: mijnmanagementboek.nl, bol.com, amazon.nl of managementboek.nl.

tags: book11