Boek: De Digitale Lopende Band

– Hoe leiderschap, blockchain, rijke data en datalogistiek
onze samenleving fundamenteel zal veranderen –

Ruim een derde van ons werk komt neer op communicatie, controle en het leveren van informatie. Iedereen ontvangt continu berichten waar we op moeten reageren. Steeds meer juristen controleren steeds meer regels, boekhouders controleren cijfers en managers controleren weer juristen en boekhouders. Automatisering heeft ons werk makkelijk gemaakt, maar de huidige manier van organiseren zorgt er óók voor dat er steeds meer gecommuniceerd en gecontroleerd wordt.

Automatisering heeft ons ver gebracht, maar er mede voor gezorgd dat we nu met een digitale bureaucratie zitten terwijl de productiviteitsgroei afneemt. Wanneer we moderne organisatiekunde combineren met nieuwe datatechnologieën zoals internet of things, blockchain en artificial intelligence, ontstaat de digitale lopende band. Deze lopende band heeft veel overeenkomsten met het ontstaan en de principes van de fysieke lopende band. Wat de fysieke lopende band heeft gedaan in fabrieken, zal de digitale lopende band doen in kantoren.

Door digitale verspilling in kantoren tegen te gaan worden we weer productiever. Hiermee kunnen we de gevolgen van vergrijzing en tekorten in zorg, onderwijs en veiligheid structureel oplossen. Niet met meer geld, maar met meer tijd. Verantwoordelijke bestuurders, politici, managers en professionals moeten zich hiervan bewust zijn.

Dit boek is deel II van de Weconomics diptiek en levert een bijdrage aan de Weconomics missie en ambitie: ‘Work Less, Achieve More: binnen één generatie kantoorwerk halveren.’

  • Titel: De Digitale Lopende Band
  • Ondertitel: Hoe leiderschap, blockchain, rijke data en datalogistiek onze samenleving fundamenteel zal veranderen
  • Onderdeel van: Deel II van Weconomics diptiek
  • Auteur: Paul Bessems
  • Druk: 1e druk (september 2020)
  • ISBN: 9789403605685
  • Aantal pagina’s: 512
  • Prijs: € 24,95
  • Meer info: klik hier voor inhoudsopgave en hier voor een preview van het boek
  • Bestellen: Je kunt het boek direct bestellen via de Weconomics Foundation of andere bookstores zoals: mijnmanagementboek.nl, bol.com, amazon.nl of  managementboek.nl.

Zelf een boekpresentatie of boekbespreking organiseren
We kunnen samen een boekpresentatie of boekbespreking organiseren, online, hybride, bij jou op locatie, of een accommodatie in de buurt. Daarbij kun je bijvoorbeeld medewerkers, klanten, leveranciers, studenten en andere relaties uitnodigen.