Eerste spin-off Weconomics is blockchain community

Persbericht 9-9-2016

De Weconomics Foundation ondersteunt projecten die bijdragen aan de organisatie van een duurzame welvaart. De eerste spin-off van de foundation is een blockchain community: Weconet Technologies BV. Een jong bedrijf met veel ervaring in nieuw organiseren. Ze gaan het veelbelovende concept van blockchain organiseren toepassen.

De blockchain kun je zien als een extra laag bovenop het internet. Deze maakt het mogelijk dat we niet alleen eenvoudig informatie kunnen delen, maar ook heel efficiënt transacties kunnen doen. Met de blockchain kunnen we peer-to-peer transacties doen, zonder tussenkomst van bedrijven en banken, zonder ingewikkelde contracten en dat allemaal zonder extra kosten, als je tenminste een internet aansluiting hebt.

Het World Economic Forum verwacht dat in 2025, 10% van het wereldwijde Gross Domestic Product (GDP) geregistreerd wordt op blockchains of met blockchain gerelateerde technologie. Ook steeds meer centrale banken, overheden en gerenommeerde media als The Wall Street Journal, The New York Times en The Economist spreken zich positief uit over deze nieuwe ontwikkeling. De verwachting is dan ook dat blockchain organiseren en de behoefte aan advies, training en development, de komende jaren exponentieel zal groeien.

Lees hier het hele persbericht

Nieuwsarchief