Boek: ‘Blockchain Organiseren’

Fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde

Ter gelegenheid van het uitkomen van ons nieuwe boek: ‘Blockchain Organiseren’, en het aanbieden van het eerste exemplaar aan Europarlementariër Marietje Schaake, organiseerden we op vrijdagmiddag 19 mei 2017 een druk bezocht symposium over dit onderwerp.

This slideshow requires JavaScript.

Blockchain Organiseren
Blockchain krijgt steeds meer aandacht in de media, politiek, bij overheden en in het bedrijfsleven. De overheid alleen al, startte de afgelopen maanden tientallen projecten. Maar Blockchain Organiseren gaat nog verder. Steeds meer professionals en organisaties raken enthousiast over dit nieuwe organisatieconcept. Blockchain Organiseren is een combinatie van blockchaintechnologie en een fundamenteel nieuw organisatiemodel: Weconomics.

Blockchain Organiseren gaat over de inbedding van een disruptieve technologie
in een fundamenteel nieuw organisatiemodel.

Onze economie drijft grotendeels op het feit dat we elkaar wantrouwen. Wanneer we zaken doen moeten we elkaar kunnen vertrouwen. Daarvoor hebben we geld, contracten, merken en hiërarchieën geïnnoveerd. In het kielzog van deze instituties is een hele vertrouwensindustrie ontstaan met: banken, advocaten, accountants, marketeers en managers. Het nadeel hiervan is dat de complexiteit toeneemt waardoor onze productiviteit daalt. Blockchain Organiseren is een manier om vertrouwen te organiseren zonder dat de complexiteit toeneemt. Het heeft de belofte in zich om geld, contracten en management grotendeels te vervangen. Blockchain Organiseren verbetert de productiviteit, zorgt voor een betere privacy en we worden minder afhankelijk van buitenlandse techbedrijven. Nu nog nadenken wat we met de tijd doen die we overhouden als we productiever worden.voorbeeld-omslag-blockchain

Het boek
Hoewel de impact van Blockchain Organiseren op langere termijn groot zal zijn, zal de inbedding van Blockchain Organiseren in ons dagelijks leven, eerder evolutionair dan revolutionair zijn. Veranderingen zullen stap voor stap plaatsvinden, vergelijkbaar met ontwikkeling van bijvoorbeeld de lopende band of internet. We richten ons met het boek vooral op de organisatorische inbedding van blockchaintechnologie. Het boek richt zich bijvoorbeeld op organisatieontwerpers, (IT)architecten, beleidsmakers, managers, strategen, business developers, onderzoekers, adviseurs, trainers en ontwikkelaars. Het boek is ook geschikt voor onderwijsdoeleinden. Het richt zich op professionals met de vraag: ‘Hoe kan onze organisatie het beste beginnen met Blockchain Organiseren?’ Kenmerken boek:

 • Titel: Blockchain Organiseren
 • Ondertitel: Fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde
 • Auteurs: Paul Bessems en Walter Bril
 • Uitgever: Mijnmanagementboek
 • Druk: 1e druk (mei 2017)
 • ISBN: 9789463426572
 • Aantal pagina’s: 646
 • Prijs: 29,31 EUR
 • Meer info: klik hier voor inhoudsopgave en hier voor een preview van het boek
 • Direct bestellen: via de Weconomics Foundations of via:
 • Mijnmanagementboek.nl: klik hier
 • Amazon.nl: klik hier
 • Bol.com:  klik hier
 • Managementboek.nl: klik hier

Recensies en previews:

Zelf een boekpresentatie of boekbespreking organiseren
We kunnen samen een boekpresentatie of boekbespreking organiseren bij jou op locatie, of een accommodatie in de buurt. Daarbij kun je medewerkers, klanten, leveranciers enzovoort uitnodigen. Centraal staat bijvoorbeeld de vraag wat jouw organisatie en je stakeholders met Blockchain Organiseren kunnen bereiken. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld een blockchain visie of een use case inbrengen.

Sponsormogelijkheden
Het is mogelijk een white label boek uit te geven met een eigen cover, voorwoord en hoofdstuk, bijvoorbeeld speciaal voor je klanten of medewerkers.

Heb je vragen over de een eigen boekpresentatie of sponsormogelijkheden neem dan contact met ons op.

Paul Bessems
Walter Bril