Weconomics boeken

Wie het nog niet in de gaten heeft: onze maatschappij piept en kraakt en is met een sterke onderstroom aan de oppervlakte in beweging gekomen. De sociaaleconomische orde is te instabiel geworden en zal vervangen worden door een nieuwe orde. Wat zouden de dieper liggende oorzaken (en overeenkomsten) zijn van Trump, Brexit, klimaatverandering, migratie, problemen in de thuiszorg en het onderwijs? Wil je meer verbreding en verdieping over wat er aan de hand is? Lees dan de spannende managementroman: ‘Elke dag als de zon opkomt’, of de Weconomics trilogie met analyses, theorie, praktijkvoorbeelden. De boeken bevatten een stip op de horizon en een organisatieplan om er te komen. Nieuw is het boek van Paul Bessems wat hij samen met Walter Bril schreef:

‘Blockchain Organiseren: fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde.’voorbeeld-omslag-blockchain

Blockchain Organiseren is een combinatie van blockchaintechnologie met een fundamenteel nieuwe manier van organiseren: Weconomics. Blockchain Organiseren is een vorm van organisatietechnologie. Door het slim inzetten van organisatietechnologie verbetert de productiviteit, kunnen we onze privacy beter beschermen en worden we minder afhankelijk van grote bedrijven en centrale overheden. Blockchain Organiseren kan ook een grote bijdrage gaan leveren aan het organiseren van maatschappelijke uitdagingen zoals de afbrokkelende welvaartsstaat, vergrijzing, groeiende ongelijkheid en problemen in zorg, onderwijs en veiligheid.

Hoewel de impact van Blockchain Organiseren op langere termijn groot zal zijn, zal de inbedding van Blockchain Organiseren in ons dagelijks leven, eerder evolutionair dan revolutionair zijn. Veranderingen zullen stap voor stap plaatsvinden, vergelijkbaar met ontwikkeling van bijvoorbeeld de lopende band of het internet. Dit boek richt zich dan ook vooral op de organisatorische inbedding van blockchaintechnologie. Het boek richt zich op beleidsmakers, managers, strategen, onderzoekers, adviseurs, ontwerpers en (IT)architecten. Het boek richt zich op professionals met de vraag: ‘Wat betekent Blockchain Organiseren voor onze organisatie en hoe kunnen we het beste hiermee starten?’

Het Weconomics programma bevat een aantal eigen boeken:

  1. ‘Elke dag als de zon opkomt: de geschiedenis van de community economie’*.
  2. ‘Weconomics: hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?’
  3. ‘Weconomics analyse: waarom onze welvaartmachine aan vervanging toe is’.
  4. ‘Weconomics theorie: organisatiekunde voor Weconomics’.
  5. ‘Weconomics praktijk: praktische adviezen voor het opzetten van communities’.
  6. ‘Blockchain Organiseren: fundamenten voor een nieuwe sociaaleconomische orde.’

Boek 3, 4 en 5 wordt ook wel de Weconomics trilogie genoemd.
Voor de literatuurlijst die bij de Weconomics boeken hoort klik hier.

Daarnaast is een bijdrage geleverd aan de volgende boeken:

  1. Organiseren en HR in 2025
  2. ‘Innoveerkracht: 12 visionairs over nieuw leiderschap en social innovatie.’
  3. ‘Organiseren met toekomst: van agile tot zelfsturing’
*Dit boek is uitverkocht, maar de auteur heeft nog voorraad. Neem contact met ons op en stuur je postadres en het aantal boeken wat  je wilt bestellen en het boek wordt verstuurd. Het boek kost € 25,- inclusief BTW en verzendkosten.